Отминалият уикенд беше белязан с три големи спортни финала - мъжкият и женският на Уимбълдън, както и последният двубой от Европейското първенство по футбол за мъже. Събитията се оказаха свързани с няколко кралски особи.

Кейт Мидълтън на финала на Уимбълдън - всички погледи отново са в нея

Кейт Мидълтън на финала на Уимбълдън - всички погледи отново са в нея

Щастлива, но без Уилям и Джордж

За радост на всички Кейт Мидълтън успя да дойде за мача между Карлос Алкарас и Новак Джокович, и да връчи трофея на испанеца. По същото време съпругът й принц Уилям и големият й син принц Джордж бяха в Берлин.

Там престолонаследникът на Великобритания присъства на финала между родната си Англия и Испания. 42-годишният Уилям е президент на Футболната асоциация на страната, а 10-годишният Джордж е един от най-запалените фенове на отбора.

За съжаление и двамата принцове, както и Киър Стармър - новоназначеният премиер на Великобритания, който беше в ложата с тях, останаха разочаровани от изхода на мача. Отборът на Гарет Саутгейт не успя да спечели трофея, с което продължи "традицията" английският тим да не е печелил голяма титла от 1966 г. насам.

Принц Уилям и крал Фелипе обсъждат двубоя

Източник: GettyImages

Принц Уилям и крал Фелипе обсъждат двубоя

Затова пък радостта малко по-вдясно в кралската ложа беше голяма - там седяха испанският крал Фелипе и по-малката му дъщеря инфанта София. И двамата имаха червен акцент в тоалета си в чест на екипите на испанския национален отбор по футбол.

Снимка 674593

Източник: GettyImages

Именно Фелипе и София връчиха купата на отбора след спечелването на мача и празнуваха на терена задно с 26-имата играчи на Испания и целият им щаб. Безспорно 14 юли се оказа добра дата за испанския спорт.