Вчера, 26 януари, новинарските агенции разпространиха тъжната новина, че Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеря Джиана са загинали. Това се е случило, след като хеликоптерът, в който са били, се е разбил край Лос Анджелис.

Коби Брайънт, дъщеря му Джиана и смъртта на баскетболиста

Коби Брайънт загина в катастрофа

Легендата на баскетбола ще остане завинаги на 41 години

Предстои да разберем от властите каква точно е била причината за катастрофата, но към момента се знае, че на борда на хеликоптера е имало общо девет души и нито един не е оцелял.

Новината за смъртта на един от най-легендарните баскетболисти остави много известни личности съкрушени и без думи. Много от тях обаче използваха социалните мрежи, за да изкажат съболезнованията си на семейството на Брайънт.

Кевин Харт написа, че е съкрушен и тази новина го е оставила без думи, но с истински сълзи по лицето. "Легендите никога не умират."

Баскетболистът на Далас Маверикс Лука Дончич пък написа, че му се иска този ден изобщо да не съществува. 

Алекс Родригес също не може да повярва, че светът е загубил човек като Коби Брайънт. Бившият бейзболист признава, че през годините е научил много неща от Коби.

Стеф Къри написа, че в този тежък момент вярата на всички е тествана и благодари на Коби за всичко, което е направил за баскетбола.

Други баскетболисти, сред които Дуейн Уейд, Пол Пиърс и Кевин Лов, написаха, че не могат да повярват, че Коби Брайънт наистина е мъртъв.

Отборите на Сан Антонио Спърс и Торонто Раптърс трябваше да играят малко след новината за катастрофата и решиха да почетат легендата. И двата отбора задържаха топката във владение 24 секунди, което по правилата на играта е фаул. А секундите са точно 24, защото това е номерът, с който Брайънт изигра немалка част от кариерата си.

Собственикът на Далас Маверикс Марк Кубан пък заяви, че в чест на легендата отборът ще извади от употреба номер 24. 

Треньорът на Лос Анджелис Клипърс Док Ривърс не можа да сдържи сълзите си и едва даде интервю. Ривърс заяви, че Коби е притежавал нещо, което много малко спортисти имат.