По света легендарният баскетболист Коби Брайънт има милиони фенове, но в един японски град тъгата по загубата му е малко по-различна.

Град Кобе е шестият по население в Япония. Преди много години Джо Брайънт, бащата на Коби, се оказва там и за пръв път опитва традиционното за региона говеждо месо, популярно като Kobe beef. И това e любов от първа хапка.

Снимка 464246

Източник: iStock

Брайънт-старши толкова харесва града и храната, която опитва там, че обещава един ден да кръсти сина си на него. И изпълнява обещанието си. А години по-късно синът на име Коби отива в Япония, за да види с очите си какво е вдъхновило родителя му.

Снимка 464247

Източник: iStock

През 1998 г. баскетболистът се среща с местната управа и прави щедро дарение, което отива за благотворителност. Превръща се и в посланик на японския град по света, донасяйки му голяма слава и наплив на туристи.

След новината за смъртта на Брайънт, кметът на град Кобе - Кидзо Хисамото, публикува изявление, в което за пореден път благодари на баскетболиста за специалната връзка и всичко, което е направил за тях, пише NY Post.

Коби Брайънт, смъртта му и какво знаем до момента

Всичко за катастрофата на Коби Брайънт до момента

Разследването на случая все още тече

Коби винаги ще има специално място в сърцата не само на жителите на град Кобе, но те са пример как може да чувстваш близък някой, който дори не познаваш.