Вчера, 24 февруари, в Staples Center в Лос Анджелис се проведе церемонията в памет на Коби и Джиана Брайънт. Главно действащо лице в нея бе вдовицата на баскетболиста Ванеса, която намери сили да се изправи пред хилядите в залата (и пред целия свят), за да каже това, което иска всички да чуят.

Емоционалните думи на Ванеса, примесени с много сълзи, успяха да разчустват всички. "Той беше мой. Той беше моето всичко... Той щеше да направи всичко за мен", заговори тя и не скри огромната си скръб.

По думите й, нито Коби, нито Джиана са можели да живеят един без друг, затова Бог е решил да ги прибере заедно в рая. Вдовицата разкри и много подробности от личния им живот, защото тя никога не е приемала Коби като звезда, а просто като нейния "сладък съпруг и страхотен баща на децата ни".

Снимка 468464

Източник: GettyImages

Коби и Ванеса бяха заедно почти 20 години. Тя е неговото първо гадже, неговата първа любов, неговата съпруга, неговият най-добър приятел, неговата увереност и защита. И днес тя го определя като най-страхотния съпруг, който винаги я е карал да се чувства обичана. Дори се чуди с какво е заслужила подобен мъж.

Преди смъртта си, баскетболистът й е дал тетрадка и синя рокля, като на героинята от филма "Тетрадката". Той винаги е бил романтичен и са си мечтаели да остареят заедно. "Двама перфектно неперфектни хора, които създадоха красиво семейство и отгледаха нашите невероятни момичета."

Снимка 468465

Източник: GettyImages

Освен невероятен съпруг, той е и страхотен баща. Или както тя го нарича - MVD (в баскетбола MVP е определение за най-полезен играч, а в случая Ванеса го използва, за да го определи като най-добрия татко). Освен че никога не е спирал да повтаря на момичетата си колко са красиви, ги е учил да бъдат смели и да не спират да се борят.

Ванеса страда не само за това, че е останала без съпруга и дъщеря си, а и затова, че и трите й момичета ще растат без тях. И смята, че вината за това е на пилота на хеликоптера, с когото намериха смъртта си.

По време на емоционалната си реч вдовицата на баскетболиста заяви, че е започнала съдебно дело срещу компанията Island Express Helicopters, чиято собственост е летателната машина.

Снимка 468466

Източник: GettyImages

Според нея, не са спазени изискванията за сигурност и мъгливото време е било подценено от пилота Ара Зобаян. Имало е възможност и полетът да бъде отменен, защото метеорологичната обстановка е била ясна.

Дори местната полиция е свалила своите хеликоптери, за да избегне инцидент, но компанията е дала разрешение този с Коби и Джиана на борда да полети. А пилотът не е бил достатъчно способен, за да приземи машината безопасно. Не е взел и решението да смени курса в името на сигурността.

Коби Брайънт, Джиана Брайънт, Ванеса Брайънт и защо съпругата на баскетболиста променя името на фондацията му Mamba

Какви промени направи вдовицата на Коби Брайънт

За какво работи тя

След трагичната катастрофа на 26 януари, Island Express Helicopters спря да извършва полети. От ръководството й заявиха, че ще си спестят коментара, докато тече делото.