Изминаха четири дни от катастрофата, в която Коби Брайънт, 13-годишната му дъщеря Джиана и още седем души загубиха живота си.

Коби Брайънт, съпругата му Ванеса и първото ѝ обръщение след смъртта на баскетболиста

Съпругата на Коби Брайънт с първо обръщение след смъртта му

Какво написа Ванеса Брайънт

Към момента властите продължават с разследването, което трябва да установи причините за това хеликоптерът да се разбие. Но докато това се случи, ето и какво знаем към момента около трагичния инцидент.

Разбилият се хеликоптерът е Sikorsky S-76. Със същата машина Коби и семейството му се придвижват и по принцип. Той е известен с това, че се използва от много известни личности като сигурен и бърз начин на придвижване. Според CNN, хеликоптерът на Коби е произведен през 1991 г. и максималният му капацитет е бил двама пилоти плюс осем пасажери.

Sikorsky S-76

Източник: iStock

Sikorsky S-76

Пилот на хеликоптера е бил Ара Зобоян, която закара Коби и на последния му мач през 2016 г. Според нейни колеги е била много опитна и е познавала местността изключително добре.

Освен Коби и Джиана, на борда на хеликоптера са били и две нейни съотборнички, както и техните родители. Всички е трябвало да пристигнал в спортната академия на Брайънт - Mamba Sports Academy. Там Джиана и връстничките ѝ е трябвало да изиграят мач, а Коби да бъде в ролята на техен треньор.

Коби Брайънт, катастрофата с хеликоптер и предсказа ли я сериалът Legends of Chamberlain Heights

Кой предсказа смъртта на Коби Брайънт

Лош пророк

Часът на излитане е бил 9:06 сутринта и пътят от летище John Wayne до академията е трябвало да им отнеме около 20 минути. По това време обаче в района на катастрофата е имало много гъста мъгла и се е наложило хеликоптерът на Коби да кръжи около 10 минути, очаквайки по-добра видимост.

Коби Брайънт и дъщеря му Джиана

Източник: GettyImages

Коби Брайънт и дъщеря му Джиана

Заради слабата видимост машината с Коби и дъщеря му на борда се насочва към хълмиста местност и контролната кула предупреждава пилота, че летят прекалено ниско. Тогава последват няколко резки промени във височината и следващото, което се знае, е, че хеликоптерът се е разбил.

Коби Брайънт, съпругата му Ванеса и защо не са летяли с хеликоптер заедно

Споразумението, което Коби Брайънт е имал със съпругата си

Рисковете са били пресметнати

Часът е бил около 9:45 - близо 40 минути след излитането. След като се е разбил, хеликоптерът се е запалил, което не е изненада, защото според Times в него е имало около 360 килограма гориво. Машината не е разполагала с черна кутия, както и със система, която да предупреди пилота за промяната на терена, пише Business Insider.