Скоро след участието си на турнира Adria Tоur, организиран от Новак Джокович, Григор Димитров призна публично, че е дал положителна проба за COVID-19. След домашно лечение и карантина, преди три седмици с радост сподели, че тестът му вече е отрицателен.

Вчера, 27 юли, Гришо се качи за пръв път на корта след боледуването и очаквано загуби мача. Той не скри, че не е в никак добра форма, а борбата с вируса е била доста тежка за него. Пред Tennis Majors Димитров разкри подробности от близката си среща с COVID-19.

По думите му, той не е тренирал от доста дълго време - повече от месец, през който си е стоял само у дома, и няма високи очаквания, защото знае, че няма как да ги покрие. Било му е невъзможно да тренира, защото е имал проблеми с дишането и е изпитвал сериозна умора.

Снимка 489828

Източник: GettyImages

"За мен вирусът беше тежък. Движенията ми се подобряват, всичко върви в правилната посока, но все още не ми е лесно да се възстановя. Пътят обратно е труден", призна родният тенисист.

"Един ден се чувствах наистина добре и прекарах цели четири часа на корта. Но след това трябваше да прекратя всичко, да поспя или просто да си почина", допълва той с надеждата съвсем скоро да се възстанови напълно. От думите му разбираме още, че освен умората, е имал и всички други характерни за COVID-19 симптоми, като загуба на вкус и мирис например, предава Yahoo Sport.

Освен самото заболяване, Димитров е изкарал тежко и наложителната самоизолация. Да си 20 дни по 24 часа в денонощието напълно сам със сигурност не е лесно. Той не крие, че това му се е отразило зле психически и какви ли не мисли са му минали през главата за това време.

Григор Димитров и положителната проба на тенисиста за COVID-19

Григор Димитров с положителна проба за COVID-19

Лоши новини за българина

"Живеем в странни времена, в които трябва да работиш не само върху физиката, но също така и върху психиката си", признава тенисистът. Но най-важното е, че днес той отново е истински щастлив да бъде на корта, макар и не в най-добрата си форма, но готов да се възстанови напълно и да побеждава отново.