Кралското семейство на Великобритания отпразнува първата си лесбийска сватба, след като пра-правнучката на крал Джордж V се ожени за своята австралийска приятелка на изпълнена със забавления церемония на открито в Нов Южен Уелс, Австралия.

39-годишната аристократка Елън Ласелс влезе в историята, като се ожени за Шантел Макферсън, известна като "Чан", на церемония, проведена в Байрън Бей Хинтерланд тази седмица.

Елън, която е племенница на Дейвид Ласелс, осми и настоящ граф на Хеъруд, чиято кръстница е самата покойна кралица Елизабет, размени обети с партньорката си и запечата съюза им с целувка пред ръчно изработен празничен плакат с надпис "Ето, идват булките", пише Daily Mail

Принц Уилям продължава делото на Даяна - как ще помага на бездомните

Как ще продължи делото на Даяна Принц Уилям

Наистина важна за него кауза

Младоженците, които живеят в Австралия и вече се радват на щастливия си брак, имат няколко деца от предишни връзки. Елън има син Джак и дъщеря Пени от бившия си приятел австралиец, докато Чан, която е собственик на дизайнерска компания, има дъщеря на име Раф.

Когато бабата и дядото на Елън, графът и графинята на Хеърууд, се женят, приемът е в двореца Сейнт Джеймс и на него присъствали Джордж VI и съпругата му, кралица Елизабет.

Елън Ласелс обаче избра доста по-различна сватба, на открито в т.нар. австралийския скъпоценен камък, който се гордее с вълнисти зелени хълмове, зашеметяващи гледки, тучна тропическа гора и водопади.

"Шантел и аз бяхме заобиколени от почти всички наши любими хора по света и имахме най-забавния, най-горещия и изпълнен с любов ден, който някога бих могла да си представя", цитират от изданието Елън.

Преди забележителната сватба Елън радостно споделя с приятели за техния годеж, като публикува новината в социалните мрежи, отбелязват от Hola.

Защо Лейди Луиз, племенницата на крал Чарлз и най-малка внучка на Елизабет Втора, не е принцеса

Защо племенницата на Чарлз не е принцеса

Какво не знаем за лейди Луиз

Това обаче не е първият еднополов брак в кралското семейство. Първата гей сватба направи лорд Айвар Маунтбатън - пра-племенник на лорд Маунтбатън, който се омъжи за Джеймс Койл, директор на кабинните услуги на авиокомпания Glaswegian.