Малко преди изненадващото му възкачване на престола на Дания крал Фредерик беше изправен пред медиен скандал - има или не извънбрачна връзка с мексиканска телевизионна водеща, живееща в Испания?

Датският крал Фредерик и Хеновева Касанова - тя ли е причината за пътуване до Испания

Тя ли е причината датският крал да пътува до Испания

Има ли извънбрачна връзка Фредерик

Според някои коментатори слуховете за изневярата му отчасти са повлияли на решението на кралица Маргрете да отстъпи трона на сина си и да тушира напрежението в семейството му. Фредерик е крал от няколко месеца, а неотлъчно до него винаги е кралицата-консорт Мери.

Преди дни двамата отпразнуваха 20-та годишнина от сватбата си. Това се случи по време на първото им официално посещение в Норвегия в качеството им на монарси.

Фредерик и Мери пристигнаха в Осло на 14 май, и подобно на посещението си в Швеция преди седмица, го направиха на борда на кралския кораб Данеборг.

Снимка 665271

Източник: GettyImages

Последваха среща с престолонаследника на Норвегия принц Хаакон и съпругата му Мете-Марит, полагане на венци пред националния монумент в памет на жертвите от Втората световна война и посещение в лабораторията на Университета на Осло.

Тържествената гала вечеря с цялото кралско семейство на Норвегия се състоя вечерта на същия ден, като кралят на страната Харалд Пети специално поздрави краля и кралицата на Дания с годишнината от сватбата им.

Връзките между двете монархии са здрави - крал Харалд е втори братовчед с майката на крал Фредерик кралица Маргрете. Престолонаследникът на Норвегия принц Хаакон и съпругата му са кръстници на престолонаследника на Дания принц Кристиян, припомнят Hello.