Покойната Елизабет Втора и съпругът й принц Филип имат четири деца. А за най-малкото от тях - принц Едуард, който наскоро прие титлата на баща си, херцог на Единбург, като че ли се знае най-малко.

Крал Чарлз, принц Едуард и новата титла, с която кралят на Великобритания удостои своя брат

Тежката дума на крал Чарлз

Решението, което взе монархът за най-малкия си брат

Семейството на Едуард не е "ощетено" единствено от популярност. Неговата дъщеря Луиз Маунтбатън-Уиндзор навърши 20 години през ноември 2023 г. и е възможно скоро да стане един от работещите членове на кралското семейство.

Тя обаче не е принцеса, а носи единствено титлата "лейди". Причината за това е в решение, взето от крал Джордж Пети през далечната 1917 г. Според него децата на действащия монарх получават титла "принц" или "принцеса", както и внуците по мъжка линия. Но не и тези по женска.

Луиз (вдясно) с баща си принц Едуард, брат си и майка си

Източник: GettyImages

Луиз (вдясно) с баща си принц Едуард, брат си и майка си

Разбира се, това правило е доста остаряло и нищо чудно скоро крал Чарлз или неговият наследник Уилям да решат да го променят. Всъщност на 8 ноември 2023 г. - рожденият ден на лейди Луиз, братовчед й Уилям заяви, че иска кралското семейство да е проводник на социални промени и да работи по-усърдно по някои проблеми на обществото.

Лейди Луиз на погребението на баба си Елизабет Втора

Източник: GettyImages

Лейди Луиз на погребението на баба си Елизабет Втора

Дали той е имал предвид, че лейди Луиз би могла да поеме част от тази дейност, като стане работещ член на кралското семейство и евентуално принцеса, питат Royal Central? Това ще видим в близките години. Междувременно 20-годишната Луиз трябва да завърши образованието си в университета "Сейнт Андрюс".