Крал Чарлз и кралицата-консорт Камила имат специален празник днес - на 9 април преди точно 19 години двамата сключват брак и официално стават семейство, въпреки че връзката им е започнала години преди това.

Крал Чарлз Трети и мнението на американците, че трябва да абдикира, ако здравето му се влоши

Трябва ли крал Чарлз трябва да абдикира

Любопитни резултати от проучване

Тогава все още принц Чарлз и Камила Паркър Боулс се женят с гражданска церемония в Уиндзор Гилдхол на 9 април 2005 г., последвана от църковен брак в параклиса "Сейнт Джордж" отново в Уиндзор.

Меденият им месец е в Бъркхол в близост до двореца Балморал в Шотландия - имение, принадлежало на майката на Елизабет Втора до смъртта й през 2002 г., припомнят Town & Country.

Чарлз и Камила на сватбата си

Източник: GettyImages

Чарлз и Камила на сватбата си

Именно в Бъркхол Чарлз и Камила смятат да отбележат днешната си годишнина. Новината за пътуването на краля до Шотландия може да бъде единствено добър знак за лечението на рака му. Той планираше да остане там още в началото на годината, но диагнозата му го принуди да се върне в Лондон, за да започне лечение.

Крал Чарлз и Камила бяха в Уиндзор и за Великден, като дори посетиха тържествената неделна служба в компанията на малка част от кралското семейство. Чарлз дори поговори с хора от събралото се множество и видимо демонстрираше добра кондиция.