Светът е все по-близо до създаването и прилагането не на една, а на няколко ваксини срещу коронавируса, който успя коренно да промени живота ни в последната близо година. Това прави и прогнозите за 2021 г. далеч по-оптимистични, но все още има много въпросителни.

Името на Бил Гейтс бе това, което се свързваше и продължава да се свързва с редица конспиративни теории за COVID-19, ваксините и чипирането. Фондацията на основателя на Microsoft и съпругата му Мелинда дари огромни суми за научни разработки, за да може така необходимата ваксина да стане факт възможно най-скоро.

И сега, когато резултатите от тестовете са все по-обнадеждаващи, милиардерът гледа в близкото бъдеще, където вижда себе си вече ваксиниран. И знае кое ще е първото нещо, което ще направи след поставянето на ваксината.

Снимка 506518

Източник: GettyImages

Гейтс оценява положителните страни на пандемията и самоизолацията - повече време за семейството и за четене на книги, но няма търпение животът да се върне към нормалния си ритъм. А най-много му липсват срещите с близките приятели и бизнес партньорите.

В премиерния епизод на подкаста "Bill Gates and Rashida Jones Ask Big Questions", който милиардерът води заедно с актрисата Рашида Джоунс, двамата се пошегуваха, че първото нещо, което предприемачът ще направи, е да прегърне Боно от U2.

Кание Уест, Бил Гейтс, ваксините и поддръжник ли е рапърът на конспиративните теории

Кание Уест срещу Бил Гейтс и чипирането

Позицията на един бъдещ президент

Музикантът взима участие в редица инициативи на фондацията на Гейтс, подкрепя изцяло дейността й, а и двамата са си много близки приятели. Затова и ще го "изненада" със силна прегръдка, предава Bussines Insider.