Преди около две седмици Анджелина Джоли изрази загрижеността си пред списание Time, че в сегашното положение много деца са поставени в огромен риск, тъй като са застрашени от домашно насилие. И въпреки че не са толкова податливи на самия вирус, те са особено уязвими към вторичните въздействия на пандемията върху обществото. Затова и актрисата призова хората да проявяват повече социална отговорност.

Анджелина Джоли, коронавирусът и за какво се притеснява актрисата

Големите притеснения на Анджелина Джоли

Страничните ефекти на пандемията

В четвъртък, 23 април, 44-годишната Джоли участва в Time 100 Talks - първия от поредица виртуални разговори на живо с различни знаменитости на списание Time.

В разговора, който беше воден от главния редактор и изпълнителен директор на Time - Едуард Фелсентал, Анджелина Джоли отново не пропусна да обърне внимание на опасностите на епидемията за децата по целия свят.

Джоли разказа, че подобно на останалия свят, тя и семейството й остават затворени вкъщи, като стриктно се съобразяват с предпазните мерки за ограничението на коронвируса.

Снимка 477056

Източник: GettyImages

"Всички сме затворени и си стоим вкъщи, но за момента се справяме добре", с усмивка каза актрисата, като допълни, че за нея е истинско удоволствие да прекара повече време с шестте си деца.

Особено щастлива е, че в момента се радва и на компанията на най-големия си син Мадокс, който се завърна в Съединените щати, тъй като университетът му в Южна Корея е временно затворен.

Анджелина Джоли, самоизолацията и за какво ни призовава актрисата

Емоционалният призив на Анджелина Джоли

Нея няма как да не послушаме

"Не бих могла да бъда по-щастлива от избора на университет на сина ми. И въпреки че в момента учебното заведение е затворено заради пандемията, Мадокс ще се върне там веднага щом нещата се успокоят", каза още актрисата, след което допълни, че благодарение на сина ѝ цялото им семейство ще опознае Южна Корея още по-добре.