Преди дни Анджелина Джоли изрази в статия за списание Time своите притеснения за всички деца, които са жертва на насилие по време на самоизолацията. Във видеоразговор с калифорнийски хирург, който актрисата засне за същото издание, тя отново ни призовава за повече социална отговорност.

Анджелина Джоли, коронавирусът и за какво се притеснява актрисата

Големите притеснения на Анджелина Джоли

Страничните ефекти на пандемията

Актрисата ни моли да бъдем по-отворени един към друг, да проявяваме внимание и да се интересуваме какво се случва в момента в дома и живота на хората около нас. Защото това може да бъде наистина важно и животоспасяващо за тях.

Преди години Джоли е плакала всеки път, когато види, чуе или разбере за страдащи хора. Но една баба с думите си я кара да се замисли. Тя й казва, че няма нужда от нейните сълзи, а от помощта й. И така актрисата приема за свой дълг да помага на всички, на които може, и да проявява повече емпатия към случващото се около нея.

"Бъдете там, бъдете подкрепящи, дръжте очите си отворени, независимо дали става дума за ваш учител или приятел.", казва Джоли.

Според нея, не бива винаги да си казваме, че не е наша работа какво се случва в дома на съседите например. Защото децата сега не ходят на училище и няма кой да види белезите от насилие по лицата им, пише Fox News.

И всичко, което се изисква от нас в тези трудни времена, е да бъде там за хората, да ги изслушваме и да ги подкрепяме. Дори няма нужда да се притесняваме дали ще може да решим проблема им. Задача ни е да бъдем просто тяхна опора.