Анджелина Джоли използва списание Time, за да изрази загрижеността си за проблемите, които коронавирусът създава или значително засилва с нуждата от мерки за изолация. Направи го в специална оp-еd статия - писмен коментар, публикуван от вестник или списание, изразяващ мнението на автор, който обикновено не е свързан с редакцията на изданието.

44-годишната актриса и активист твърди, че в сегашното положение много от децата са поставени в огромен риск, тъй като са застрашени от домашно насилие. И въпреки че не са толкова податливи на самия вирус, те са "особено уязвими към толкова много вторични въздействия на пандемията върху обществото".

Основната опасност идва от факта, че в сегашната ситуация от децата се изисква да се самоизолират заедно с родителите или настойниците си. А в много от случаите точно те са и техните насилници.

"Изолирането на жертвата от приятели и близки по принцип е тактика на насилниците. В момента необходимите мерки за изолация са важни, но нанасят още по-големи травми на уязвимите деца" , допълва Джоли.

Снимка 457229

Източник: GettyImages

Актрисата пише, че за много от децата училищата служат като спасителен пояс, като щит, който ги защитава от сексуално посегателство, домашно насилие и т.н. Тя допълва, че има и такива, които са разчитали на храната, осигурена в училище, и сега се намират в ужасно положение.

Анджелина Джоли напомня, че много хора са загубили работата си. Това допълнително увеличава напрежението и стреса, и прави много семейства нестабилни.

"А със стреса у дома, се увеличава и рискът от домашно насилие, както сочат всички проучвания", пише още Анджелина Джоли.

Арнолд Шварценегер, Роджър Федерер, Анджелина Джоли и даренията, които направиха

Милионите, които раздават Арнолд Шварценегер, Роджър Федерер и Анджелина Джоли

Техният принос за борбата с COVID-19