Хората, записали имената си със златни букви в спортната история на България - Христо Стоичков, Мария Гроздева, Симона Пейчева, Илиана Раева, както и тв лицата Део, Гери Малкоданска, Никол Станкулова, Златка Димитрова, са малка част от популярните личности, които през последните седмици се включиха в общата кампания на мащабното спортно събитие "София спортува".

Всички те се обединяват около инициативата да се превърнем в една по-спортна и динамична нация, да излезем на открито и заедно да спортуваме. Двудневното събитие, което предстои да се проведе на 3 и 4 юни в Борисова градина, поставя началото на мащабна кампания, в която има повече от 15 спортни дисциплини, в които всеки посетител ще може безплатно да се включи.

"София спортува" се осъществява с подкрепата на Столична община и Министерство на младежта и спорта, а каузата на събитието е изграждане на фитнес площадка с уреди за хора с двигателни увреждания, които от това лято ще бъдат на разположение в Борисовата градина.

Паркът предстои да се превърне в арена на множество спортни дисциплини - канго джъмпс, художествена гимнастика, брейк и хип-хоп, танци за деца, кросфит и други силови тренировки, йога, bubble football, муай тай, бокс, тенис за деца, бадминтон, спорт за бебета, както и активности за хора с двигателни увреждания.

За пълната програма и график за провеждане на отделните занимания може да се информирате на официалния сайт на събитието. Ще се включат и специалисти в областта на здравето и спорта, с които посетителите ще имат възможност да се срещнат и да разговарят.