"В началото на лятото започват снимките на нашия нов проект, мини сериалът "Дъщерите на София", продуциран от БНТ", пише Теодора Духовникова в своята Facebook страница.

"Дяволското гърло: Есента на демона" - кога започва втори сезон на сериала с Теодора Духовникова и Владимир Карамазов

Вторият сезон на „Дяволското гърло" е вече тук

Ето и кога да го очакваме

Актрисата продължава с думите, че идеята за сериала се е родила в дръзките глави на нея и Койна Русева и пътят до тук е бил наистина дълъг и сложен.

"Дъщерите на София" е семейна драма на едни момичета от 7 до 70 годишна възраст, които Духовникова описва като великолепни, сложни, слаби и силни жени едновременно.

"Основният снимачен и творчески екип е съставен от жени, на които се възхищаваме - Мария Каварджикова, Радина Кърджилова, Неда Морфова, Рене Карабаш, Сабина Христова, Лилия Гергишинова и още толкова други изключителни", разяснява актрисата.

Рене Карабаш е автор на историите, които ще бъдат разгърнати в шест серии по БНТ. Теодора Духовникова и Койна Русева, които освен главни героини в сериала, са и криейтив продуцентки на продукцията. Именно те се свързват с писателката и я печелят с предложението си да напише сериал с главни женски персонажи.

Публикацията на Теодора Духовникова бързо събра хиляди харесвания и стотици положителни коментари, което ни навежда на мисълта, че определено има интерес към проекта на двете актриси.

Как Захари Бахаров подкрепи Теодора Духовникова

Как Захари Бахаров подкрепи Теодора Духовникова

И защо е недоволен от номинациите за Икар

Междувременно еранизацията на романа "Остайница" на Рене Карабаш ще се снима в края на 2024 г. Лентата ще е копродукция между България, Италия, Румъния и Албания и с нея ще се захване режисьорът Костадин Бонев.