Един от най-иновативните и ефектни фестивали у нас вече се превръща в традиция. Това е фестивалът на светлините LUNAR, който само в първите си две издания досега събра по близо половин милион жители и гости на София, за да се потопят в новата атмосфера на града. А за това се бяха постарали повече от 40 артисти от 15 държави.

LUNAR 2023, Марин Петков, MP-STUDIO и второто издание на фестивала на светлините

Супер нинджите на 3D мапинга и светлините отново превземат София

Какво да очакваме от LUNAR тази година

През 2024 г. LUNAR се завръща за трети пореден път. Отново в цели четири вечери между 9 и 12 май арт събитието ще преобрази най-популярните сгради и градски пространства в централната част на столицата в огромна и сияеща галерия под открито небе.

Това ще се случи чрез светлинните инсталации и 3D мапинг проекциите на различни български и чуждестранни артисти, начело с организаторите от MP-STUDIO - българското студио за визуални ефекти, в партньорство с един от най-известните светлинни фестивали в света - Festival of Lights International.

Снимка 655698

Източник: MP-STUDIO

И тази година София ще бъде един най-иновативните градове в глобален мащаб, които представят дигиталното изкуство по своите улици. В рамките и на четирите вечери посетителите на фестивала ще могат да се се потопят в атмосферата на "оживелите" сгради, паркове и площади. А чрез светлинното шоу артистите ще отправят и важни послания, сред които за опазването на планетата, силата на личния избор, свободата на себеизразяване и технологичното развитие.

Снимка 655697

Източник: MP-STUDIO

"Щастливи сме, че успяхме да дадем сцена на иновативно и качествено светлинно изкуство и сме сигурни, че събитието има възможност да се превърне в едно от най-успешните в Европа. Затова и тази година, заедно с нашите съмишленици, сме подготвили програма, която да бъде незабравима за всички посетители както от страната, така и от чужбина," споделя Марин Петков, основател на MP-STUDIO и LUNAR и арт директор на Festival of Lights International Productions GmbH.

MP-STUDIO, Марин Петков, Metamorph и какво сподели основателят на 3D мапинг студиото за компанията и последния им проект

България има своите визуални супер нинджи и те са най-добрите в света

Марин Петков за Metamorph и за най-големите постижения на MP-STUDIO в 3D мапинга

Фестивалът на светлините LUNAR е на 9, 10, 11 и 12 май. Входът е свободен, а цялата информация за събитието е тук.