Пространството за стрийминг става все по-конкурентно и всяка от популярните платформи търси начин да се отличи и предложи на потребителите си нещо, което другите нямат.

Netflix, Amazon Studios, Оскари 2021 и каква е равносметката след номинациите

Каква е равносметката след номинациите за Оскар

Има ли кой да се опре на Netflix

Безспорният хегемон в индустрията е Netflix, а съдържанието й се подобрява с всяка измината година и привлича купища номинации за награди.

За да запази интереса на всичките си над 200 милиона абонати и за да подчертае оригиналното си съдържание, платформата изглежда работи по нов продукт, наречен N-Plus.

Снимка 529904

Източник: GettyImages

"N-Plus е бъдещо онлайн пространство, където ще можете да научите повече за сериалите на Netflix, които обичате, и всичко свързано с тях", казват от компанията за проекта.

Новината за N-Plus идва от сайта Protocol и се базира на проучване на Netflix сред собствените му потребители, на което са попаднали редакторите от сайта.

Документът предполага, че N-Plus може да включва съдържание като подкасти, инструктивни видеа и генерирани от потребителите плейлисти.

Снимка 529903

Източник: iStock

Според обявените данни потребителите в новата платформа ще могат да споделят в мрежата плейлисти с любимите си заглавия на филми и песни, също както можем да правим в Spotify например.

Начинът, по който Netflix позиционира N-Plus, предполага, че компанията цели да привлече нови клиенти към услугите си.

"Ако зрителите не са членове, ще могат да видят само трейлър за дадено шоу", се посочва в документа.

Друга част от проучването загатва, че потребителите на N-Plus биха могли да определят бъдещето на продукциите на Netflix, като допринасят с обратна връзка по време на снимките.

Новите филми и сериали на Netflix през май

Новите филми и сериали на Netflix през май

Криминални мистери и зомбита на корем

От Netflix не са потвърдили официално дали и кога ще стартира N-Plus.