Преди седмица Google съобщи, че всички приложения от Google Workspace скоро ще имат интегриран изкуствен интелект, който ще може да генерира най-различни текстове вместо нас. 

ChatGPT, Google, Preply и коя е по-добрата търсачка

ChatGPT vs Google - коя е по-добрата търсачка

Има ли ясен победител

Това означава, че вече ще можем само да зададем тема или опорни точки в Google Docs или Gmail и софтуерът сам ще генерира текст по подадената информация. 

Изглежда тези екстри скоро ще станат част и от преживяването ни с Android, след като преди дни колегите от 9To5Google откриха в кода на Android данни, които разкриват как изкуственият интелект ще работи в контекста на мобилната система. 

Снимка 611435

Източник: Google

От обявената информация научаваме, че Gmail и Google Docs ще могат не само да пишат текст, но и да поправят, обогатяват и форматират по различни начини вече написани съобщения. 

Очевидно ще бъде внедрена малка иконка с формата на магическа пръчка, която при натискане ще ни дава различни опции за това какво искаме да получим. 

Така например само с няколко докосвания ще можем да зададем на софтуера да сложи булет точки, да обособи параграфи или пък да придаде по-сериозно звучене на текста. 

Google Bard и какво знаем за алтернативната на ChatGPT система

Google отвръща на удара на ChatGPT

Какво е Google Bard

Първоначално обаче ще е достъпна само услугата за генериране на чист текст, като междувременно Google продължава да работи усилено по внедряването и на останалите екстри.