Трябва да се съгласим, че името Bard, което Google сякаш в бързината сложи на собствения си изкуствен интелект, за да се конкурира поне донякъде с ChatGPT, е доста скучен и старомоден.

Amazon Rufus - какви проблеми има изкуственият интелект на компанията

Защо Amazon има проблем с изкуствения интелект

Можем ли да му вярваме

Bard обаче вече е с доста променено лице, подобрени функции и с ново име.

Изкуственият интелект на Google вече ще се казва Gemini.

Снимка 652741

Източник: Google

Google One, услугата за облачно съхранение на компанията, вече има ново ниво, наречено "AI Premium".

Това ниво включва достъп до Gemini Advanced — новата версия на Bard, която включва най-новия модел Ultra 1.0 AI — за 19.99 долара на месец.

Google заявява, че моделът Ultra 1.0 LLM на Gemini носи висока ефективност на обработката, усъвършенствано разбиране на инструкции и програми и иновативни способности за решаване на проблеми.

Снимка 652742

Източник: Google

Твърди се, че моделът може да анализира и обяснява информация и дори може да генерира висококачествен код на множество езици за програмиране.

Освен това Google е настроен да въведе Gemini в набор от услуги, включително Gmail.

Това ще позволи на потребителите да се насладят на автоматизирано писане на текст, да създават уникални изображения и дори да подобрят качеството на видеото в Google Meet.

С плана Google One AI Premium потребителите могат да изпробват безплатно Gemini Advanced за два месеца, преди да влезе в сила платеният абонамент.

Това би трябвало да позволи на потребителите да изследват напълно възможностите на Gemini, преди да си дадат парите.

Понастоящем Gemini Advanced се предлага само на английски и може да бъде достъпен през мрежата на gemini.google.com или стария URL адрес на bard.google.com, който автоматично пренасочва.

Apple и кога компанията ще пусне генеративен изкуствен интелект

Голямата изненада на Apple за 2024 г.

Какво ни готви Тим Кук

Също така си струва да се спомене, че Gemini в момента е във фаза на разработка и цялостната му ефективност в дългосрочен план предстои да бъде определена.