Денят на влюбените или Трифон Зарезан - всеки празнува това, което му е по-близо до сърцето и душата. А като ги споменаваме тях, няма как да пропуснем и стомаха. 

Първо храната, после любовта

Първо храната, после любовта

Пет изискани ресторанта и техният Свети Валентин

Ако сме решили все пак да изненадаме половинката си с нещо романтично, може винаги да се обърнем към храната, но поднесена малко по-креативно. А, и да не забравяме виното, то е основно, разбира се. 

Шоколадът се счита за романтичен десерт, може би защото на днешния ден почти всяка влюбена двойка си разменя по едно подобно сладко изкушение. Може обаче да бъдем по-изобретателни и вместо обикновен шоколад да подарим луксозна бонбониера. 

Подаръци за Свети Валентин в последния момент

Подаръци за Свети Валентин в последния момент

Спокойно, не всичко е загубено

Плодовете са неизменна част от всеки един празник, а причините са много. Някои от тях дори играят ролята на афродизиак, което е в тон с любовта. Та, може да направим плато от плодове, подредени във формата на сърце или други интересни фигури.

Снимка 340096

Източник: iStock

Черният хайвер е доста скъпо изкушение, но ако искаме да вдигнем летвата, е много подходящ. Особено ако го съчетаем с хубаво шампанско, романтична атмосфера и приятна музика.

Снимка 340097

Източник: iStock

Какво да правим на Свети Валентин, ако сме сингъл

Какво да правим на Свети Валентин, ако сме сингъл

Може и да се окаже добра идея

Ягоди и сметана са невероятна двойка, която много често влиза в употреба, когато искаме да създадем романтика и да отведем нещата в друга посока. Шансът да сбъркаме с този избор е поти нулев, затова смело напред.

анкета

Какво е за вас 14 февруари?

Виж резултати

Трифон Зарезан 31.2%

Свети Валентин 16.5%

Трифон Зарезан и Свети Валентин 20.8%

Обикновен ден от календара 31.5%