Човек и добре да живее, все някога среща сродната си душа. Това за някои е равно на пълно щастие, а за други - на половина свобода. Съобразяването с желанията на друг може да бъде наистина досадно понякога.

Но всяка връзка е изплетена от компромиси. Част от тях трябва да бъдат тези туристически приключения. Те със сигурност ще ни помогнат да преоткрием както себе си, така и половинката си.

Да хванем гората

Или планината. Уикенд сред природата може да звучи много добре, ако в плана се включва петзвезден хотел, SPA процедури и легло king-size. Но така всеки знае.

Снимка 338643

Източник: iStock

Вместо да се доверим на лукса и сигурното, добре е поне веднъж да експериментираме с труден за нашите виждания и възможности преход. Така ще впрегнем взаимни усилия, а след това ще се поздравим с успеха на почти невъзможната мисия.

После пък ще пренощуваме под открито небе. Добре, под плата на романтичната палатка за двама, която вероятно ще си купим специално за целта и повече няма да ползваме. Да спим прегърнати и несмеещи да мръднем, за да не ни нападне някоя мечка, си е истинско приключение, което ще помним винаги.

Снимка 338641

Източник: iStock

Екзотично бягство

Седмица през февруари на остров Бали със сигурност е мечта за мнозина, но възможност за нейната реализация определено не всеки има. Но пък е и въпрос на приоритети.

Ако уцелим точния момент за евтини самолетни билети и планираме от по-рано ваканция в екзотичния рай, със сигурност ще решим да се лишим от вече омръзналите ни до болка Банско и Слънчев бряг, за да ги заменим за едно изцяло ново преживяване.

Снимка 338646

Източник: iStock

Предизвикателство

Ваканцията на някой екзотичен остров се вписва в рамките и на още едно приключение за влюбени. Да посетим далечна дестинация, където говорят език, който не знаем, определено си е изпитание.

Но то ще отключи нашата изобретателност и артистичност. Със сигурност дълго ще си спомняме как половинката ни всячески се опитва да обясни, че иска да ползва тоалетната на хора, които го гледат все така неразбиращо. Не е толкова страшно и да си позволим да се изгубим.

Снимка 338647

Източник: iStock

Толкова близо, толкова далеч

За да преоткрием себе си и сродната си душа, не е задължително да отидем на другия край на света. Понякога дори не трябва да напускаме града. Където и да живеем, със сигурност не сме запознати с всеки ъгъл на населеното място.

И това е страхотно! Следващият уикенд с половинката може да се отдадем на опознаване на града, в който се отраснали и живеем в момента. Всички онези туристически дестинации, за които знаем, но никога не сме посещавали.

Снимка 338649

Източник: iStock

Така ще се преоткрием и любимия град, а непознатите места винаги може да комбинираме с любимите за похапване.

Спонтанност

Друга супер идея за приключение, което всяка двойка трябва да предприеме, е резервиране на кратка ваканция в последния момент. Било то три дни в някоя европейска страна, съвпадащи с натрупването на няколко официални празника, или просто нощувка в мечтан отдавна хотел.

Снимка 338650

Източник: iStock

Last minute оферти винаги има и са запазени за феновете на спонтанните решения и адреналина. Получили сме неочакван бонус в работата - какъв по-подходящ момент за уикенд в Рим.

Моята голяма, луда ваканция

Пътуване със семейството или няколко дни на село при баба могат да бъдат изпитание дори за врелите и кипели двойки. Но пък носят със себе си едно по-различно удоволствие, че сме обградени от най-близките си хора, пише Time.

Снимка 338651

Източник: iStock

Ако вземем половинката си с цялата рода за ваканция в планината, след това трябва да му върнем жеста и да отпътуваме нанякъде с неговите роднини. Все пак, нали говорехме за взаимни компромиси.

анкета

Какво е за вас 14 февруари?

Виж резултати

Трифон Зарезан 31.2%

Свети Валентин 16.5%

Трифон Зарезан и Свети Валентин 20.8%

Обикновен ден от календара 31.5%