Името Ferrari е безкомпромисен източник на вълнение, когато е изречено в среда на автомобилни фенове.

Понякога дори не е нужно да става въпрос за автомобили. Както личи и от тази масичка за кафе, вдъхновена от италианския производител от Маранело. За някои тя може да се стори кич, за други - обект на желание. Ние знаем само, че е произведена от американската фирма Discommon, изработена е от алуминий и струва колосалните 20 000 евро.

Безспорно е обаче, че за парите си ще получите доста интригуващ дизайн, тъй като автомобилната тематика тук буквално извира от алуминиевия блок, от който е издълбан плотът на масичката. Автомобилът сякаш повдига метала отдолу, напомняйки ни издигащия се от локва разтопен алуминий Терминатор.

Компанията Discommon стана известна в последно време с изработката на луксозни продукти, оформени от цял блок алуминий. За създаването на тази масата високотехнологичната им компютъризирана фреза е работила сумарно 100 часа.

Снимка 339841

Източник: Discommon

Използваният материал е алуминиева сплав 6061, която има редица приложеиня и в космическата индустрия. Интересна подробност е фактът, че преди финалната обработка, алуминиевият блок, от който е оформен плотът, е бил с дебелина цели 10 см. Това е било наложително, за да има достатъчно материал за автомобила в средата.

Снимка 339839

Източник: Discommon

Хубаво е да се подчертае, че 20 000 долара е само стартовата цена на тази маса. Тъй като Discommon предлага на клиентите си автомобил по избор, различните модели и сложността на изработката им биха оказали своето влияние върху стойността. Все пак Discommon смятат да създадат лимитирана серия от едва 10 такива маси. До този момент са направени само две - въпросната с Ferrari F40 и Ford GT.

Снимка 339838

Източник: Discommon

Когато даден клиент поръча такава маса, той е обвързан с целия процес по разработката. Discommon не се ограничават и само с различни модели автомобили, като предлагат на клиентите си възможността да избират и от различни дизайни - например лодка или самолет. Може да се избира и крайното покритие, текстурата, както и цвета.