Шеф Петров за пореден път доказа, че е от готвачите, които не пестят обиди към колегите си. Ето какво написа в профила си в социалната мрежа Петров:

"Един смотльо сега ми писа, че сме имали Кулинарна Гилдия, която съм обидил :))) и отиде да сменява мазнината във фритюрниците..... Имаме гилдия на дълги маси в кръчмите и чалготеките, добрите шефове които с гордост мога да нарека Мои Колеги и бих направил всичко за тях, не са в Гилдиите Ви Смотани-Кръчмарски!..... то не може и да го прочетете това, защото съм ви блокирал отдавна.....даже не ви помня имената! Ако случайно, поглеждате тайно....Да знаете, че младите и честните идат...и ще ви изметат, после лицемерчетата до вас дето ви лижат тъпите ножчета, ще ви крещят в лицето колко сте били гадни!!!!

Майсторът на модерната фюжън кухня преди година скъса нервите на колеги си - Лео Бианки, дуото Лора и Стоян от Нова, Ути Бъчваров и Таньо Шишков. Шестимата кулинари цяла седмица вечеряха заедно в шоуто "Черешката на тортата", но вместо храната да им донесе добре прекарани часове на масата, шеф-готвачът развали настроението на всички и предизвика редица скандали. Изявеният майстор на вкусовете разкритикува жестоко ястията на всички участници, а дори и обиди някои от тях.

Ути бе наречен "невежа" и обвинен, че за 20 години в телевизията не е допринесъл с нищо особено за културата на хранене. Таньо Шишков отнесе остри думи- бил приготвил вечерята си с помощта на ученици от Професионалната гимназия по туризъм "Алеко Константинов" в Банкя. Ути отвърна на удара и нападна миналите изяви на Петров в ТВ7, които оцени като слаби. Шишков пък го попита риторично: "Кой беше ти, по дяволите, че да обиждаш хората?". След това младият кулинар изрази съжаление за участието си в шоуто и сподели, че на всички ще им олекне, щом приключат с гостуванията.