Ако целим да стопим нежелани натрупали се мазнини по корема, то важно е да обърнем внимание не само на това дали и как тренираме, но също и на това какво ядем.

Бърпи, клекове, мъртва тяга - три упражнения за топене на мазнините в областта на корема

Три упражнения, с които ще стопим мазнините на корема

Диета и здравословен живот са нужните допълнения

Особено важно е да не се лишаваме от храни, богати на протеини. Това е така, защото когато ядем и от тях, ще се чувстваме по-сити за по-дълго време. Ще намалим честотата на храненията си, ще хапваме в разумни количества и в резултат излишните мазнини по корема ни ще започнат да изчезват.

Според диетолозите най-добрата протеинова храна, която можем да ядем, са яйцата, тъй като съдържат всички девет основни аминокиселини.

Снимка 575577

Източник: iStock

А набавяйки си от тези вещества, ще усетим, че сме по-жизнени. Имунната ни система ще укрепне, ще забележим и че храносмилателната ни система ще работи по-добре.

Затова, за да дадем на тялото си необходимите му полезни хранителни вещества, е добре яйцата да присъстват в менюто ни. Без значение дали ще си ги приготвим твърдо сварени или рохки, на очи или бъркани. Имаме пълната свобода да разнообразяваме.

"Закуска, която включва яйца, доказано помага човек да се чувства сит по-дълго, за да ограничи приема на калории и така да намали теглото си и натрупали се мазнини по корема", споделя диетологът д-р Ъптън.

Снимка 575576

Източник: iStock

Нейният съвет е във всяко от основните ни хранения да консумираме между 20 и 25 грама протеин, пише Eat This, Not That.

 Подуването на корема и храните, които могат да ни помогнат срещу това неприятно състояние

Как да се справим с подутия корем

Силата на храната

Така, набавяйки си нужното ни ежедневно количество, ще усетим, че метаболизмът ни ще се забърза, ще се чувстваме по-енергични и сити за по-дълго. И не само че ще намалим обиколката на талията, но ще изградим и по-балансиран хранителен режим.