Пролетта вече официално е тук, а със затоплянето на времето няма как да не мислим за лятната си отпуска, за морето, и за нас по бански. Тази мисъл често се оказва болезнена в края на зимата и ни кара да прибегнем до диети, и спорт, за да се отървем от излишни мазнини.

Чаят, отслабването и как да си направим перфектната напитка за плосък корем

Чай за плосък корем

Какво и как да пием

Най-неприятните натрупвания са в областта на корема.

За да се справим с тях, не стига само диета, а са нужни и ефективни силови упражнения. От Eat This, Not That ни напомнят, че затлъстяването в тази област може да се дължи също на стрес и прекаляване с алкохола, така че най-добре да ограничим тези два "порока". А ето и упражненията за плосък корем, които ни препоръчват.

Клекове с тежести

При тях се включват различни мускулни групи от долната част на тялото, между които са и седалищните - най-голямата мускулна група в тялото ни. Това означава, че като ги натоварим, горим най-много калории.

Мъртва тяга

Гръбни мускули и бицепси - вече сме в горната половина на тялото. Целта отново е да изразходим повече калории, но и да стегнем латералните мускули на торса. Упражнението отново е с включени тежести, затова е препоръчително да се изпълнява бално и прецизно, за да не натоварим кръста. Както и задължително да загреем предварително.

Бърпи

Популярното в много тренировъчни програми упражнение цели най-вече да подобри издръжливостта ни при кардио тренировки. То включва почти всички мускулни групи, като е важно да внимаваме с правилното изпълнение на всяка част от това комплексно упражнение, като работим и върху темпото.