Мартинито е един от най-популярните коктейли. И това най-вероятно е така, защото е доста харесван. И не че в това има нещо лошо, но рецептите на най-известните коктейли е нормално вече да ги знаем наизуст. Затова предлагаме друг вариант на мартинито - по-свеж, сладко-тръпчив и приятно огнен.

Негрони, Negroni Sbagliato, TikTok, как коктейлът се превърна в хит и как да си го приготвим

Коктейлът, който се превърна в тотален хит

И какво е общото му с “Домът на дракона”

Предстои ни да си забъркаме едно ябълково мартини (или Апълтини). Разбира се, на основната съставка няма как да изневерим - тя си остава водка.

Това, което обаче прави ябълковото мартини по-специално, както и името подсказва, е вкусът на свежия плод. Благодарение на ябълковия шнапс в рецептата, коктейлът ни придобива приятни сладост и тръпчивост.

Другата съставка, на която разчитаме, за да ни се получи перфектното ябълково мартини, е калвадосът. Той представлява ябълково бренди, което обещава да придаде огненост на коктейла. Внимание, тук уточняваме, че ябълковото мартини е за любителите на по-силните алкохолни напитки.

Какво ни трябва

  • 50 мл водка
  • 30 мл ябълков шнапс
  • 15 мл калвадос
  • лед
  • резенчета ябълка
Снимка 591872

Източник: iStock

Какво ги правим

За да ни се получи ябълковото мартини най-свежо, добра идея е да охладим за малко коктейлните чаши във фризер.

След това в шейкър сипваме водката, ябълковия шнапс и калдвадоса, добавяме лед и разклащаме добре за около 30 секунди. Обикновено толкова време е необходимо, за да се охладят и смесят добре съставките.

Мимоза, ябълков сайдер, шампанско и как да си забъркаме есенния брънч коктейл

Коктейлът, който пием от сутринта

С вкус на есен

На финала вадим чашите от фризера и в тях разпределяме поравно съдържанието на шейкъра. Преди да поднесем ябълковото мартини, можем да украсим коктейла с резенче ябълка, което да поставим на ръба на чашата, съветват от delish.