Брънчът е едно от удоволствията, заради които нямаме търпение всеки уикенд. Няма нищо по-отпускащо след натоварена седмица да седнем на късна съботна или неделна закуска, докато все още се радваме на последните все още слънчеви дни.
И както повелява всяка традиция, брънчът също си има своя особеност. А тя се крие в напитката, която придружава късното хапване. Мимозата. Да, точно така - това е името на едно от любимите на почитателите на брънча питиета и е котейл. Коктейл, който можем да си позволим да пием още от преди обяд.
Всичко казано дотук определено ни харесва как звучи. А има и още приятни неща, които да споделим. Като например това, че с мимозата може да се експериментира.
Традиционно тя има цитрусов вкус, който подхожда най-вече за летните месеци, но тъй като всичко около нас е вече в есенна премяна, защо да не впрегнем малко креативността си и не си направим една малко по-различна мимоза?
Източник: iStock
Какви ни трябва
- 2 с. л. захар
- 1 с. л. канела на прах
- 250 мл ябълков сайдер
- 750 мл шампанско или просеко
Какво ги правим
С цялото количество от съставките можем да приготвим цели четири чаши мимоза, пише delish.
Най-напред си подготвяме високи котейлни чаши, навлажняваме горните им страни и ги "увалваме" в предварително подготвената ни смес от захар и канела.
Следващата стъпка е да напълним една четвърт от всяка чаша с ябълков сайдер и останалото да допълним с шампанско или просеко.
А накрая за разкош и още една малка доза свежест, можем да гарнираме коктейла с резенче ябълка например.