Брънчът е едно от удоволствията, заради които нямаме търпение всеки уикенд. Няма нищо по-отпускащо след натоварена седмица да седнем на късна съботна или неделна закуска, докато все още се радваме на последните все още слънчеви дни.

Redheaded Saint, коктейл, текила, мескал, джинджифилова бира и останалите съставки от рецептата

Коктейлът на червенокосите светци

Мистериозно име, освежаващ вкус

И както повелява всяка традиция, брънчът също си има своя особеност. А тя се крие в напитката, която придружава късното хапване. Мимозата. Да, точно така - това е името на едно от любимите на почитателите на брънча питиета и е котейл. Коктейл, който можем да си позволим да пием още от преди обяд.

Всичко казано дотук определено ни харесва как звучи. А има и още приятни неща, които да споделим. Като например това, че с мимозата може да се експериментира.

Традиционно тя има цитрусов вкус, който подхожда най-вече за летните месеци, но тъй като всичко около нас е вече в есенна премяна, защо да не впрегнем малко креативността си и не си направим една малко по-различна мимоза?

Снимка 590101

Източник: iStock

Какви ни трябва

  • 2 с. л. захар
  • 1 с. л. канела на прах
  • 250 мл ябълков сайдер
  • 750 мл шампанско или просеко

Какво ги правим

С цялото количество от съставките можем да приготвим цели четири чаши мимоза, пише delish.

Най-напред си подготвяме високи котейлни чаши, навлажняваме горните им страни и ги "увалваме" в предварително подготвената ни смес от захар и канела.

Следващата стъпка е да напълним една четвърт от всяка чаша с ябълков сайдер и останалото да допълним с шампанско или просеко.

Dirty Shirley, водка, лимонада, гренадин, лайм и как да си приготвим коктейла с вкус на детство

Dirty Shirley - коктейлът с вкус на детство

Какво го прави любимец на големите

А накрая за разкош и още една малка доза свежест, можем да гарнираме коктейла с резенче ябълка например.