Невероятно, но кулинарният сайт Eat This, Not That! разказва за човек, който през 2015 г. прави фурор в медиите със свалянето на 55 килограма за период от шест месеца, докато се храни само с пържени картофи и бургери.

Сухият въздух, антиоксидантите, диетата и сухата кожа през зимата

Как да се справим със сухата кожа през зимата

Бързи трикове на помощ

Как го е направил ли - ами като е ограничил приема на калории до 2000 на ден, в допълнение към редовните тренировки.

Докато диета, която се състои предимно от храни с високо съдържание на мазнини, може да не е най-полезното нещо за сърцето и кръвоносните ни съдове, уникалният експеримент на въпросния мъж доказва, че редуцирането на калориите е ключът към загубата на тегло.

И нещо повече - калорийният дефицит е основната причина, поради която всеки специфичен тип хранене може да доведе до загуба на тегло. Ето още няколко примера.

Палео диета

Преди всичко "палео" идва от "палеолит" и по същество е опит да приложим диетата на пещерните хора в ежедневието си.

Снимка 505614

Източник: iStock

Контролирано проучване на група хора, следващи (здравословния за сърцето) хранителен "палео" режим, установява, че те губят средно пет килограма за период от три седмици. Тази загуба на тегло обаче идва не само с избягването на боба, зърнените храни, захарта, млечните продукти и други подобни, но също така и с общ прием на... всичко на всичко... 500 калории на ден.

Кетогенна диета

Това пък е начин на хранене, който позволява прием на едва 5% въглехидрати, докато мазнините съставляват 75% от дневния прием на енергия.

Снимка 505613

Източник: iStock

Кетогенните диети, при които хората консумират много мазнини, малко протеини и още по-малко въглехидрати, се оказват също толкова ефективни или дори по-ефективни от диетите с ниско съдържание на мазнини. Но в едно проучване, цитирано от Healthline, както кетото, така и диетите с ниско съдържание на мазнини "намаляват консумацията на калории", като именно този намален прием на калории води до загубата на тегло.

Диетата на Аткинс

Тази система на хранене помага на тялото да губи тегло, като предизвиква промени в метаболизма. Вторичен резултат на този хранителен режим е кетозата. Веднъж влязло в състояние на кетоза, тялото започва да използва мазнините като гориво и да ги "топи" постоянно.

Снимка 505612

Източник: iStock

Анализ на диетата на Аткинс от клиниката в Мейо заключава, че: "Тъй като въглехидратите обикновено осигуряват над половината от консумираните калории при хората, основната причина за загуба на тегло при спазването на диетата на Аткинс, е по-ниският общ прием на калории (който идва от яденето на по-малко въглехидрати)."

Адел, диетата на певицата и каква е вредата от драстичното отслабване

Как Адел отслабна толкова много

И какви рискове крие това

Продължаваме да мислим над това, докато преценяваме възможностите си за успех с диетата на Дюкан, с HCG диетата, с веганската диета и т.н. А за да отслабнем, чисто и просто е нужно да приемаме по-малко калории и да изгаряме повече калории. Това е то.