Ако има нещо, което зимата може да ни гарантира със сигурност, това е сухата кожа. Мазен крем за студените месеци обаче не е единственото решение. Дерматолозите предлагат серия от стъпки, с която да облекчим мъките на кожата си.

Снимка 459787

Източник: iStock

Овлажнител за въздух

Отоплението в помещенията, независимо от вида си, изсушава въздуха, а това не влияе добре на кожата ни. Затова е добре да се сдобием с овлажнител за въздух, който ще спомогне за хидратирането на кожата. Алтернативен вариант е да ползваме спрейове с минерална вода и да държим повече растения в стаята, в която прекарваме най-много време.

Диета

Съвсем закономерно е през зимата да приемаме повече мазни храни. Не говорим обаче за пържени картофи и маслени бисквити, а за "добри" мазнини като зехтин, авокадо и риба.

Снимка 351934

Източник: iStock

Ексфолиране

Премахването на мъртвия слой повърхностни клетки е от съществено значение за това как подхранващите продукти ще проникнат в кожата ни. Ако ексфолиантите с твърди частици са ни твърде груби, може да ползваме мокра кърпа от органична материя, с която да обтриваме лицето си.

Снимка 430750

Източник: iStock

Подхранване

Златното правило през зимата е да нанесем подхранващ серум, богат дневен и нощен крем, а сутрин да не забравяме и продукт със слънцезащитен фактор. Само така можем да гарантираме защита на кожата си.