Независимо какво спортуваме, важното е да имаме движение и да бъдем активни. Тези, които смятат така, са в лека заблуда. Това какъв спорт ще изберем не е от значение само за времето, което трябва дa му отделим и калориите, които ще изгорим.

Според учени, важно е да подберем физическата активност и спрямо това каква личност сме и доколко общуването с другите е наша стихия. Да намерим спорта, който най ни приляга, е първата и най-важна крачка по пътя към успеха и промяната.

Снимка 423092

Източник: iStock

Тези, които избират груповите спортове и тренировките като CrossFit, искат да се състезават и да се доказват на околните. Те желаят да победят не само своя мързел, но и останалите, с които тренират в една зала.

За тях да изглеждат добре в очите на околните е по-важен резултат от това да бъдат здрави, показва проучване на учени от Университета в Илинойс. Освен това, тези хора са по-склонни да комуникират с околните.

Екстровертите се зареждат с енергия и мотивация от това да бъдат от други хора, от социалната свързаност, затова и груповите занимания са за предпочитане от тях. 

Снимка 423097

Източник: iStock

Тези, които предпочитат да вдигат тежести обаче, имат значително по-високо ниво на удовлетворение от резултатите си, отколкото други, които залагат на йога и спининг например. Това в повечето случаи са интроверти, които са си самодостатъчни и нямат нужда да се доказват пред други, пише Daily Mail.

Какво ни носят 11 минути спорт на ден

Какво ни носят 11 минути спорт на ден

Само толкова са нужни, за да сме здрави

Креативните личности не се чувстват добре във фитнес залата и мотивацията им бързо изчезват. Те предпочитат занимания на открито, при които да могат да комбинират физическата активност с природни пейзажи, които ги вдъхновяват.