Модните тенденции за идния сезон се определят от четирите големи Седмици на модата - в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж. Френската столица неслучайно е последна - освен люлка на световната мода, тук дефилетата са най-много и най-популярните световни марки.

Burberry и Даниел Лий - предложенията на артистичния директор за сезон есен-зима 2024

Наоми Кембъл облечена в мъх

Творческите виждания в новата колекция на Burberry

През тази седмица идеите си за сезон есен-зима 2024 в Париж ще представят 108 бранда. Още в началото обаче имахме удоволствието да видим визията на Мария Грация Чиури - творческия директор на Dior.

Тя е избрала да се върне към 60-те години на миналия век, когато тогавашният директор на френския бранд Марк Бохан решава, че жените от това десетилетие са доста по-различни от своите майки. И имат нужда от различни дрехи.

Дрехи, която можеш да купиш готови в магазина, а не да чакаш да ти ушият по поръчка и точна мярка в рамките на седмици. Появява се линията Miss Dior, която отразява това ново настроение.

Удобни панталони, сака със свободен силует за разлика от вталените (които искат посещение при шивач), бохемски ризи, блузи с поло яка са предложенията на Бохан, от които Чиури черпи вдъхновение и за съвременната жена.

Ботуши на удобен ток, разкрояващи се поли, джинси с широки крачоли или деликатен чарлстон, мини рокли, тренчкоти и дори дрехи с надпис Miss Dior, направен със спрей са другите предложения на Dior за предстоящия зимен сезон.