Няколко са нещата, които отличават Burberry от всички останали модни брандове. Първо е характерното им каре, което можем да видим върху шлифери, шалове и чорапогащници до дизайна на бутилките им с парфюм.

Фарел Уилямс и "каубойската" му колекция за сезон есен-зима 2024 за Louis Vuitton

Токи, ресни и кожи - Дивият запад според Фарел Уилямс и Louis Vuitton

Новата колекция за Louis Vuitton

Второто е акцентът върху връхните дрехи, които трябва да удобни и подходящи за времето на Острова, но също така да не губят аристократичната си елегантност. Третото е именно съсредоточаването върху времето - тази така английска тема.

Всички тези елементи намират място в колекцията за сезон есен-зима 2024 г. на Burberry, която видяхме преди ден в Лондон. Артистичният директор на марката Даниел Лий имаше нелеката задача да върне модната къща към корените с надеждата да промени притеснителния спад в продажбите от последния сезон.

Снимка 654424

Източник: GettyImages

В тъмна и специално построена за дефилето гигантска палатка насред парка "Виктория" той се опита да пресъздаде именно атмосферата на вечер сред природата на Великобритания - дори подът наподобяваше мъх.

Снимка 654422

Източник: GettyImages

Така типичните за Burberry тренчкоти в бежово, маслено зелено, кремаво и в каре бяха акцентът на колекцията. Кожени якета, блейзъри и вълнени палта в същата приглушена гама допълваха предложенията на Лий за това какво да облечем през студените месеци.

Снимка 654421

Източник: GettyImages

Високи ботуши с тъпи бомбета, пера по края на ръкавите и няколко сатенени ризи пък добавяха по-софистицирана нотка на колекцията. Но никой не забрави, че е сред природата - дори вечерната рокля на Наоми Кембъл (на заглавната снимка) изглеждаше сякаш е изплетена от мъх.

Снимка 654423

Източник: GettyImages

Сред гостите на дефилето на Даниел Лий и Burberry бяха Кара и Попи Делевин, лейди Амелия Уиндзор, новото гадже на Дуа Липа Калъм Търнър, Лили Алън, Лила Мос, Бари Когън.