Виното отдавна не е привилегия на аристократите, артистичните натури или онези, които претендират за изискан вкус. Защото може и да е с хилядолетна история, но със сигурност винопроизводството е една от сферите, способна да се развива и създава нови тенденции всяка година.

Любителите на виното също се развиват и променят. Възможно ли е обаче типът вино, който предпочитаме, да казва доста повече за нас, отколкото предполагаме? Подбираме три типа червени вина Pixels, които разкриват изненадващи подробности за личността ни.

КАБЕРНЕ СОВИНЬОН

Виното на вината - преспокойно можем да го наречем така. От родното си Бордо до световната си слава, натрупана през XX век, каберне совиньон е вино, от което знаем какво да очакваме. А това е чудесна черта, когато търсим качество. Каберне совиньон на Pixels се отличава с красив тъмнорубинен цвят и плодов букет с аромат на синя слива, касис и черна череша. Нюансите на шоколад, ванилия и сладки подправки допълват въздействащия му характер.

Снимка 645163

Източник: New Bloom Winery

Любителят на каберне совиньон е...

Ако това е предпочитаното ви вино, то поздравления - вие сте любител на класиката. Знаете какво искате от живота и как да го постигнете. Освен това се славите като стабилен човек - приятелите ви са истински щастливци. Както и партньорите ви в бизнеса, които трудно може да разочаровате. Което не означава, че не обичате да изпробвате нови неща, стига те да са с доказано качество.

С какво да комбинираме каберне совиньон на Pixels

Червените меса са подходяща компания на това стабилно вино - независимо дали говорим за бавно печено свинско или телешки стек. Дивеч и диви гъби също са интересно допълнение към него.

РЕГЕНТ

Относително непознатият за България сорт произхожда от Германия. Интересен факт е, че първи в тероара на Тракийската низина го засажда модерната изба от град Съединение New Bloom Winery. Това се случва през далечната 2006 г., като за това време сортът успя да си спечели почитатели с богатия си пурпурен оттенък, както и с интензивния аромат на тъмни плодове като арония, черна череша, касис и синя слива. Специалистите го определят като лесно за пиене вино, което би очаровало начинаещите винолюбители.

Снимка 645162

Източник: New Bloom Winery

Любителят на регент е...

Лесен за общуване, eлегантен и готов да разговаря с всеки - кой не би желал подобна компания за приятна винена вечер... Феновете на сорта регент са още търпеливи и грижовни към останалите. Те предоставят онзи приятен и изящен баланс, от който всеки има нужда в живота си.

С какво да комбинираме Pixels Регент

Свежият плодов вкус и ниското съдържание на танини правят това вино подходящо за стоплящи душата ястия като рамен например. Популярните дъски с различни видове сирена и колбаси също са нелош вариант за комбинация с вино регент.

СИРА

Петият най-често отглеждан сорт червено грозде в света неслучайно е такъв. Родом от югоизточна Франция, сира е с благороден характер, способен да омагьоса и най-претенциозните винолюбители.

Причината се крие в комплексната комбинация от вкусове на черница, синя слива, виолетка, черен пипер, както и в дълбокия му тъмнорубинен цвят. Това е вино с впечатляваща атака, структура и апетитен финал.

Снимка 645161

Източник: New Bloom Winery

Любителят на сира е...

Изпълнен с енергия и готов за следващи приключения. Следи актуалните тенденции и винаги е на гребена на вълната. Постоянно изпълнен с енергия, той изглежда неуморен на околните, но това може да е и нож с две остриета. Дори и експресивните хора имат нужда от почивка, а защо не с чаша вино в ръка...

С какво да комбинираме сира на Pixels

Опушеният и почти билков вкус на сира го правят добра компания на ароматни ястия като агнешко с розмарин или пък пикантни наденички.