Последният сериал, с който беше свързан Дани Бойл - "Тайна разработка" (Devs в оригинал), малко ни разочарова. Но ето, че режисьорът и сценарист се е захванал с друга лимитирана поредица - Pistol ще разкаже случилото се с най-известната пънк рок група в света.

Разбира се, че имаме предвид Sex Pistols. Историята име толкова бурна, скандална и шумна - буквално и преносно, че няма как да не се вълнуваме как ще се получи. А съдейки по замесените до момента актьори, очакванията ни са високи.

В ролята на групата са Ансън Буун като Джони Лайдън, Луис Партридж като Сид Вишъс, Крисчън Лий като Глен Матлок и Тоби Уолъс като Стив Джоунс. Именно на мемоарите на Джоунс - Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol, ще е базиран сериалът.

Дамите в продукцията са Мейзи Уилямс като пънк иконата Джордан, както и дъщерята на Джуд Лоу Айрис като друга музикантка - Су Катуоман.

Още две са имената, които си заслужава да споменем - Томас Броуди-Сангстър, когото последно гледахме в Queen's Gambit, ще е в ролята на мениджъра на пънкарите Малкълм Макларън, а Талула Райли ще бъде дизайнерката Вивиан Уестууд.