Безспорно почти всеки фен на плуването би се сетил за Майкъл Фелпс, когато трябва да наименува някой велик плувец, постигнал много в съвременните олимпийски игри.

Не, не е контузия - защо някои олимпийци имат гигантски синини по ръцете и гърбовете си

Не, не е контузия - защо някои олимпийци имат гигантски синини по ръцете и гърбовете си

Важното е да помага

Но в този списък присъства и името на Кейти Ледецки. На Олимпийските игри в Париж американката за пореден път доказа, че няма по-бърза от нея.

Ледецки спечели златен медал на 1500 метра свободен стил при жените. Същото нещо тя направи и на предните Олимпийски игри в Токио.

Снимка 677058

Източник: GettyImages

27-годишната американка финишира за 15 минути и 30.02 секунди, оставяйки зад себе си Анастасия Кирпичникова с разлика от над 10 секунди. И тази победа не е чак толкова изненадваща, защото преди месец по време на местните квалификации в САЩ за Олимпийските игри в Париж, Кейти Ледецки спечели с над 20 секунди преднина.

Най-сетне падна първи рекорд в плуването на Олимпийските игри в Париж

Най-сетне падна първи рекорд в плуването на Олимпийските игри в Париж

Пан Жанле показа нечовешки бързо плуване

Това е осми златен медал от олимпийски игри за Ледецки, която дебютира през 2012 г. в Лондон. Тогава тя бе едва на 15 години, но успя да спечели първия си златен медал в дисциплината 800 метра свободен стил.

Снимка 677057

Източник: GettyImages

С този златен медал Кейти Ледецки има вече общо 12 медала от олимпийски игри. По този начин се изравни с Джени Томпсън, Дара Торес и Натали Колин за най-много спечелени медали от жени. И това не е всичко, защото Ледецки има шанс за още медали до края на олимпийските игри.

анкета

Колко златни медала ще спечелят българските спортисти на Летните Олимпийски игри в Париж?

Виж резултати

Нито един 26.3%

Поне един със сигурност 29.3%

Минимум три 24.0%

Няма значение, правят ни горди само с участието си 20.4%

Американката ще може да завоюва ново злато през уикенда в дисциплината 800 метра свободно плуване, пише The Guardian.

Впечатляващо е и друго постижение на Кейти Ледецки. От официалните профили на олимпийските игри в социалните мрежи разбираме, че няма жена, която да е регистрирала по-бързо време от това на американката в дисциплината 1500 метра свободен стил.

Как Юсуф Дикеч накара всички да говорят за него на Олимпийските игри в Париж

Как Юсуф Дикеч накара всички да говорят за него на Олимпийските игри в Париж

Очевдино който си го може....

Върховото постижение на Ледецки е 15 минути и 20.48 секунди. И това не е всичко, защото останалите 19 най-добри времена в тази дисциплина се държат от... Кейти Ледецки.