95-годишен мъж стана най-възрастният възпитаник на университет, като признава, че обмисля друг курс. Пенсионираният психиатър Дейвид Марджот завършва университета Кингстън с магистърска степен по модерна европейска философия. Той завършва най-новото си обучение 72 години след първоначалната квалификация за лекар.

Пеги Конзак - 102-годишната инструктурка по плуване, която отказва да се пенсионира

102-годишната инструктурка по плуване, която отказва да се пенсионира

Децата я обичат и тя тях - също

Д-р Марджот от Уейбридж, Съри, сега обмисля докторска степен на непълно работно време, което може да му отнеме няколко години. В неговия случай, тъкмо ще е навършил 102 години. Той казва, че дипломата му е била "трудна работа", тъй като "паметта ми не беше това, което беше".

Предлагайки съвет на онези, които мислят да се върнат към образованието след десетилетия, той споделя: "Това е малко рисковано, но най-важното е, че ако се интересувате, просто трябва да продължите."

Възрастният мъж споделя още, че е имал късмета да попадне на учители от световна класа и признава, че това е много положително преживяване за него.

"Мисля, че е важно винаги да предизвикваш себе си, дори когато остарееш", категоричен е д-р Марджот. Тъй като съпруга му почива след 65 години брак, дипломираният студент казва, че магистърският курс е бил важен за него, за да поддържа съзнанието му заето.

Бети Брюсел - 99-годишната, която подобри три световни рекорда за един ден

99-годишната жена, която подобри три световни рекорда за един ден

Едно вдъхновяващо постижение

Професор Стела Сандфорд, която преподава на д-р Марджот и е негов ръководител на дисертацията, разкрива пред BBC: "Дейвид дойде в Кингстън, след като вече имаше блестяща кариера и той донесе богатство от знания и опит със себе си в дискусиите в клас. Знаем, че разнообразието в класната стая води до по-богати и по-интересни дискусии и не трябва да забравяме, че това включва разнообразието на поколенията."