През 2011 г. Дилън Стоун-Милър е още студент в държавния университет на Джорджия, САЩ, но изпитва финансови затруднения. За да му помогне, неговият съквартирантът му дава идеята да стане донор на сперма. И така, не след дълго момчето започва печели по 100 долара на дарение.

Близнаците, които се родиха в различни дни и години

Близнаците, които се родиха в различни дни и години

Това семейството явно си има традиция

"В крайна сметка мотивацията ми беше финансова, да си помогна да плащам сметките си и обучението си като разорен студент", споделя Дилън. Накрая той изчислява, че когато е бил на възраст между 20 и 25 години, е направил около 400 дарения и съответно си е спечелил 40 000 долара.

Вече през 2020 г., години след като е завършил образованието си и когато тъкмо е започнал новата си работа във фирма за софтуерно инженерство в Атланта, мъжът получава изненадващо съобщение в Instagram.

Оказва се, че то е изпратено от жена, която е заченала момиченце с неговата дарена сперма отпреди девет години, и иска да му благодари. След като Дилън вижда снимки на дъщеричката си, неочаквано се разчувства.

"Когато видях красивото лице на това малко момиче, просто се изпълних с толкова много радост, любов и благодарност", спомня си той.

Така, следващите месеци решава да прекара в комуникация с десетки майки, които са родили негови деца. Сега дори съществува и Facebook група, с която всички могат да поддържат връзка.

Дилън изчислява, че е баща на най-малко 97 деца от шест различни държави, но подозира, че реалният брой може и да надхвърля 250. Оказва се напълно възможно числото да варира, тъй като не всички родители-реципиенти съобщават на банката за сперма за раждането, пише People.

Мъжът обаче далеч не се ограничава само до онлайн комуникация със семействата, в които има негови деца. Всъщност, само през изминалата 2023 г., той е прекарал общо четири месеца далеч от дома си, за да се среща с биологичните си деца. Разбира се, това се случва само след съгласието на всяка от страните.

Дилън споделя, че до момента се е запознал с 26 от своите малчугани. И не крие, че му е най-трудно, когато трябва да се раздели с тях.

"Много ми е трудно да се сбогувам с децата, знаейки, че това е последният път, когато ще ги видя на тази възраст. Ценя спомените, които мога да създам с тях. Плачем и си говорим за това кога ще се видим отново", издава той.

Наскоро пък е научил, че най-малкото му дете се е родило само преди четири месеца. А колкото до това дали планира да създаде собствено семейство, Дилън Стоун-Милър е по-скоро скептичен и казва, че би било безотговорно.

Каква е връзката между продължителността на живота и отглеждането на деца

Кои хора живеят по-дълго - тези с деца или тези без

И какво е обяснението

"В един момент наистина исках да имам собствени деца. Но не мисля, че би било етично. Засега се стремя да съм достатъчно удовлетворен от взаимоотношенията, които имам", завършва той.