За първи път Кристина Апългейт обяви публично, че страда от множествена склероза, през август 2021 г. Оттогава насам актрисата винаги е говорило открито за трудностите в справянето с болестта и е показвала силен дух. Но и не е криела, че често се шегува със заболяването си.

Кристина Апългейт и множествената склероза - какво сподели актрисата за състоянието си

Защо Кристина Апългейт не се е къпала три седмици

Актрисата споделя още за премеждията си

"Правя тези шеги, защото в противен случай ще се задуша", споделя тя.

Точно по своя смел и откровен начин Кристина Апългейт прави още едно разкритие за скорошен здравословен инцидент, заради който ѝ се налага да носи памперси.

В епизод от подкаста MeSsy, актрисата признава на събеседничката си Джейми-Лин Сиглър, че през последните няколко седмици минава през особено предизвикателен период.

Снимка 662411

Източник: GettyImages

52-годишната Кристина Апългейт разказва, че всичко е започнало, когато се е заразила с COVID-19 за първи път. След като нейн близък я е посетил, както тя, така и болногледачката ѝ са се разболели. Заради отслабения си имунитет, актрисата се е опасявала от най-лошото. Първоначално е имала главоболие и втрисане, но за съжаление болестта е прераснала в дълъг ковид. А това е довело до инфекция в гръдния кош и ускорен пулс.

Ситуацията обаче е станала още по-неприятна, когато през това време актрисата се е заразила и с друг вирус, който е разстроил стомаха ѝ до степен, в която се е чувствала ужасно замаяна и болна. След като си прави изследване, тя разбира, че до организма ѝ е достигнал саповирус. Това означава, че в храносмилателната ѝ система са били открити чужди изпражнения.

Снимка 662410

Източник: GettyImages

Кристина Апългейт уточнява, че са изминали почти три седмици от заразяването ѝ с този вирус. И предполага, че може да се е заразила с него от салата, която си е поръчала от ресторант, пише Entertainment Tonight.

Кристина Апългейт след диагнозата множествена склероза - какво е състоянието ѝ сега

Какво е състоянието на Кристина Апългейт повече от две години след диагнозата

Актрисата се бори с множествена склероза

Заради физическия дискомфорт, който има обаче, сега носи памперси. И отново с характерното си чувство за хумор казва, че е добре производителите на памперси за възрастни да се постараят да ги направят по-секси.