Едва ли когато през 2018 г. е започвала работата си по Dead to Me, Кристина Апългейт си е представяла, че четири години по-късно снимките на трети сезон на сериала ще се окажат такова мъчение за нея.

Кристина Апългейт, Critics Choice Awards и първата поява на актрисата на награди от обявяването на диагнозата

Първата поява на Кристина Апългейт след диагнозата

Актрисата показва силен дух

51-годишната актриса беше диагностицирана с множествена склероза, а болестта напредва с темпове, които едва ли ще й позволят да работи активно. "Не мога да си представя да стана в 5 сутринта и да прекарам между 12 и 14 часа на снимачната площадка. Няма как да стане", казва тя в интервюто си за LA Times.

Известна с откровеността си, Апългейт споделя и как си представя бъдещето. "Ще правя колкото се може повече дублажи, за да изкарам пари и да съм сигурна, че дъщеря ми има какво да яде и има къде да живеем."

Снимка 603015

Източник: GettyImages

Актрисата признава, че й е било изключително трудно да гледа епизодите от последния сезон на Dead to Me, където заболяването й се забелязва. "Не искам да се гледам как ми е трудно. Освен това съм качила 18 кг заради обездвижването и медикаментите - не изглеждам като себе си. И не се чувствам като себе си."

Последно видяхме Кристина Апългейт на живо по време на връчването на наградите Critics Choice, където тя вече ходеше с бастун. За последно по собствените й думи ще я видим и на церемонията по раздаването на наградите Screen Actors Guild - Апългейт е номинирана за актриса в комедиен сериал, отново за Dead to Me.