Преди вече повече от две години Кристина Апългейт разкри, че е била диагностицирана с множествена склероза. Оттогава насам обаче тя винаги е показвала, че е борец и няма намерение да пада духом пред болестта.

Човекът, който винаги е до Кристина Апългейт в тежката ѝ битка с болестта

Човекът, който винаги е до Кристина Апългейт в тежката ѝ битка с болестта

Верен другар

За последно актрисата от "Женени с деца" се появи на официално събитие на наградите Еми, където бе посрещната с овации от публиката за смелостта си. Сега, повече от месец след церемонията, Кристина Апългейт издава какво е означавал този момент за нея, както и малко повече за живота с множествена склероза.

"Живея като в ада. Не излизам навън много, затова ми е наистина малко трудно, за организма ми. Но подкрепата бе чудесна и съм наистина благодарна", споделя актрисата в интервю за Good Morning America.

Снимка 649386

Източник: GettyImages

В разговора си с водещата Робин Робъртс Кристина Апългейт коментира и шегата, с която се самоиронизира от сцената на наградите Еми. Актрисата уточнява, че в този момент не е осъзнавала много какво се случва, нито дори какво точно е казала, но въпреки целия адреналин, подкрепата на публиката е оставила отпечатък в сърцето ѝ.

"Чувствах се наистина обичана и това беше нещо наистина красиво. Просто ще кажа това, че публиката се застъпи за всички", допълва Кристина Апългейт.

Снимка 620914

Източник: GettyImages

На тазгодишната церемония на наградите Еми тя бе номинирана в категорията за най-добрата актриса в главна роля в комедиен сериал за участието си в третия сезон на Dead to Me. Въпреки че Кристина Апългейт не получи отличието, тя оцени дълбоко самата номинация, предвид че заради диагнозата може да ѝ се наложи да се оттегли от актьорството.

Още миналата година тя сподели, че сериалът най-вероятно ще е последният ѝ екранен проект, но пък е благодарна за възможността да работи с колежката си Линда Карделини.

Кристина Апългейт, Critics Choice Awards и първата поява на актрисата на награди от обявяването на диагнозата

Първата поява на Кристина Апългейт след диагнозата

Актрисата показва силен дух

"Толкова съм щастлива, че си партнирах с най-великата актриса, с която някога съм работила в целия си живот, ако не и най-великият човек, когото съм познавала. Линда и аз се харесахме от първия ден и си вярвахме и се подкрепяхме", издаде Кристина Апългейт пред Vanity Fair през май.