Само за няколко месеца принцеса Леонор успя да се превърне в най-обичания член на испанското кралско семейство. Причината за това вероятно се крие в зачестилите й публични прояви, при които тя демонстрира увереност и познания по държавните въпроси.

Принцеса Леонор на 18 - кой се противопостави на церемонията в парламента

Кой отказа да присъства на клетвата на принцеса Леонор

Пълнолетието на принцесата не беше посрещнато еднозначно

Само преди месец престолонаследничката на Испания навърши 18 години, а с това вече е способна да управлява самостоятелно, ако това се наложи. Междувременно тя придружава родителите си на важни ангажименти.

Такъв беше и откриването на новата парламентарна сесия в Мадрид. Крал Фелипе и кралица Летисия пристигнаха пред двореца Сарсуела заедно с принцеса Леонор. Там бяха посрещнати от премиера Педро Санчес.

Всичко това става на фона на редица спорни политически моменти в страната, както и на засилващите се антимонархически настроения сред испанците. Затова много хора видяха в избора на дреха на Леонор символизъм.

Принцесата носеше зелена рокля на испанския дизайнер Adolfo Dominguez. Зеленото от векове се смята в Испания за цвят в подкрепа на краля. Думата "зелено" на испански е verde, което пък е абревиатура на Viva el Rey de Espana - "да живее кралят на Испания".

Дали изборът на принцеса Леонор е случаен или не няма как да разберем. Твърде вероятно е обаче и тя, подобно на майка си кралица Летисия, много внимателно да подбира тоалетите си според повода и времената, в които ще ги демонстрира.