Испанската кралица е пример за стил не само сред кралските величия на Европа - тя може да е модно вдъхновение за всяка жена, която иска да изглежда елегантно. Когато обаче си на подобна позиция в държавата, дрехите ти говорят много повече.

Летисия го показа с един от последните си тоалети - тя се появи, облечена в традиционна украинска блуза по време на събитие в Мадрид на 3 март.

От Vogue ни припомнят, че в това няма нищо учудващо - Испания беше една от 141 държави в ООН (включително България), които осъдиха агресията на Русия спрямо Украйна. Кралицата комбинира блузата, чието украинско име е вишиванка, със семпъл черен панталон и изчистени черни обувки на ток.

Вишиванка се създава от векове в Украйна, като бродериите имат различно значение - от пожелания за здраве, късмет, плодородие до това да показват от коя област, град, село и дори семейство е ушита блузата.

Вишиванката преживява истински ренесанс след протестите в Украйна, известни като Евромайдан, през 2014 г. Впоследствие тя е част от колекциите на популярни украински дизайнерки като Ксения Шнайдер и Вита Кин.