Когато говорим за кралица Летисия, най-често е покрай поредния тоалет, с който е успяла да впечатли всички. Е, и при испанското кралско семейство не липсва по някоя интрига от време на време. Последната успя да забърка Хайме Пеняфиел с разкритията в новата си книга Letizia's Silences.

Крал Фелипе и кралица Летисия като обикновени хора

Крал Фелипе и кралица Летисия като обикновени хора

По улиците на Мадрид

Дни след като съпрузите отбелязаха 20 години от сватбата си, 91-годишният журналист успя отново да ги ядоса с твърдението, че двамата имитират връзка и вече дори не живеят заедно. Още в началото на книгата той заявява, че всичко в живота на Летисия е било "разбито" заради предполагаеми "изневери, измами и предателства".

Пеняфиел продължава с острия тон, твърдейки, че испанската кралица притежава "студена, неразрушима и решителна" аура. А мълчанието на кралския двор по отношение на другите му скорошни разкрития за евентуална нейна извънбрачна връзка определя като "емоционална незрялост". Според него, Летисия използва мълчанието като способ, с който да контролира и наказва.

Снимка 666962

Източник: GettyImages

По думите на испанския журналист, съпругата на крал Фелипе е мразена от нейната свекърва кралица София и други членове на кралското семейство. И това не е случайно, а резултат от нейното "пасивно-агресивно поведение" към съпруга й. 

В следващата глава на книгата си Хайме Пеняфиел говори за началото на връзката на испанските крал и кралица. По думите му, Фелипе се е влюбил в Летисия, докато я гледа как чете новините. Според него, още в началото на връзката им тя е тествала неговите чувства със своите чести пътувания. И след като се е убедила, че той е наистина хлътнал по нея, е започнала да се държи заповеднически и манипулативно, пише Daily Mail.

Кралица Летисия и твърденията на Хайме дел Бурго, че е имал извънбрачна връзка с нея

Имала ли е извънбрачна връзка кралица Летисия

Шокиращи разкрития от неин познат

И всички тези сътресения през годините са довели до крайния резултат, който днес е на лице според журналиста - кралица Летисия и крал Фелипе живеят разделени и само симулират пред обществеността, че са все така влюбени и щастливи на важни събития. Тази история много ни напомня на една друга - на принцеса Шарлийн и принц Алберт. А дворецът все така мълчи.