Когато Илон Мъск се ядоса, значи нещо не е наред. Особено, когато става въпрос за здравето. Сега причина за това станаха тестове за COVID-19.

Илон Мъск, коронавирусът, ваксините и какво е мнението на милиардера за тях

Ще се ваксинира ли Мъск срещу COVID-19

Защо ли не сме изненадани

Основателят на компанията Tesla Илон Мъск се усъмни в тяхната точност, след като по думите му за един ден те два пъти показали положителен резултат и два пъти - отрицателен.

"Случва се нещо изключително фалшиво. Бях тестван за COVID-19 четири пъти днес. Два теста излязоха отрицателни, а два - положителни. Една и съща машина, един и същ тест, една и съща сестра. Бърз антигенен тест от BD", написа Мъск в Twitter. Той вероятно има предвид бърз антигенен тест на компанията Becton Dickinson, пише Reuters.

Снимка 505310

Източник: iStock

Мъск, който си направил бързите антигенни тестове, заяви, че очаква резултати и от PCR тестове от различни лаборатории.

На въпроса на потребител на Twitter дали е показал някакви симптоми, Мъск отговори, че има симптомите на "типична настинка" и "нищо необичайно засега".

През септември компанията Becton Dickinson, един от най-големите доставчици на антигенни тестове за COVID-19, съобщи за постъпили сигнали от американски домове за възрастни хора, че бързи тестове за коронавирус дават фалшиво положителни резултати, припомня агенцията.

IEEE и алгоритмите, които диагностицират коронавирус

Алгоритми диагностицират COVID-19 с огромна точност

Това ли е бъдещето на медицината

Мъск е известен с това, че критикува ограниченията, налагани срещу разпространението на коронавируса, и тоталните затваряния. Наричал ги е „фашистки“ и погазване на личните свободи. А сега съмненията му, че всичко е една конспирация, се задълбочават.