Още през пролетта, когато пандемията от COVID-19 започна да завладява света, Илон Мъск бе един от първите, които се изказаха скептично срещу цялата суматоха и всички предприети мерки.

Най-много го ядоса решението на Доналд Тръмп, с което се забраняваше работата на големи заводи, като този на Tesla. Не че милиардерът така и се съобрази с него...

Очевидно Мъск все още не е променил мнението си относно коронавируса и объркването, което успя да предизвика в целия свят. Докато хора като Бил Гейтс пръскат огромни суми за разработването на ваксини срещу COVID-19, предприемачът е категоричен, че в никакъв случай няма да се ваксинира. Причината - не смята, че е в риск. Нито той, нито децата му.

Снимка 498333

Източник: GettyImages

Явно за Мъск самият вирус е незначителен проблем на фона на мерките срещу него, които оказват негативно влияние върху компаниите му. Затова и през лятото той заведе дело срещу местните власти, които забраняваха работата на завода му в Калифорния.

"Всички някога ще умрем" е лаконичният отговор на милиардера за това, че е поставил под риск работниците си във времена на пандемия. Той допълва, че с цялата тази ситуация е загубил вярата си в човечеството и в рационалното мислене на хората, предава Daily Mail.

Илон Мъск, Том Круз, SpaceX и защо актьорът ще бъде изстрелян в космоса

Защо Илон Мъск ще изпрати Том Круз в космоса

Филми от ново поколение

Мъск подчертава още, че той винаги е работел и ще продължи да работи за доброто на всички. Или поне това е основната му цел. Но признава, че му е много трудно да го прави във времена като тези, когато главата му буквално ще експлодира и той ще "полудее". Накратко - да не го занимаваме с вируси и пандемии, а да го оставим да прави коли и да покорява Космоса.