Нови промени идват с ерата на Чарлз III в Коледа на британското кралско семейство. Все още не е известно дали херцогът и херцогинята на Съсекс ще прекарат последните дни от годината в Обединеното кралство и по-точно в имението Сандрингам, разположено в графство Норфолк, където по традиция британските монарси празнуват коледните празници. Стана ясно обаче, че сред гостите за първи път ще бъдат децата, внуците и сестрата на кралица Камила.

Крал Чарлз и как Короната използва средствата на починали англичани без роднини или близки

Как крал Чарлз се облагодетелства от парите на починали англичани

Древна практика със съмнителен морал

Кралят е наложил нов облик и своя печат върху някои от традициите и тази година ще има важни промени. Списъкът на гостите, които ще присъстват на обяда в Сандрингам на 25 декември, за първи път ще включва роднини на кралицата, съобщава британската телевизия ITV. Камила има много близки отношения с децата си Лора Лопес и Том Паркър-Боулс и с петте си внука. Въпреки че са на заден план, откакто Чарлз се възкачи на трона, те вече имат все по-голяма роля и привилегировано място.

Всъщност на церемонията по коронясването децата на Камила заемаха първия ред в Уестминстърското абатство, докато Хари беше на третия. Освен това нейната сестра Анабел Елиът е един от най-близките ѝ хора и е част от така наречените придружителки на кралицата - малка група жени, които изпълняват функция подобна на тази на придворните дами на Елизабет II.

Снимка 643687

Източник: GettyImages

Изненадващо е, че най-малкият син на монарха, снаха му Меган Маркъл и внуците му Арчи и Лилибет са под въпрос дали ще присъстват на семейната маса, докато семейството на Камила ще бъде там със сигурност. Не бива да забравяме, че въпреки отчуждението, принц Хари е пети в линията на наследяване след брат си и племенниците си и не се е отказал от династическите си права.

Крал Чарлз посрещна президента на Южна Корея, както и BlackPink в Бъкингамския дворец

Изненадващи гости в Бъкингамския дворец

Когато кралят се сблъска с поп културата

Не всички членове на Уиндзор обаче биха приветствали с радост новината Съсекс да прекарат Коледа с тях. Daily Mail уверява, че ако Хари и Меган отидат в Сандрингам, принцът и принцесата на Уелс биха избрали да бъдат със семейство Мидълтън този ден, тъй като принц Уилям все още не може да прости отношението на брат си към неговото наследство.

Снимка 643689

Източник: GettyImages

Досега Камила редовно приемаше децата и внуците си в частния си дом в Уилтшър, който притежава от преди да се омъжи за Чарлз и където обича да бяга, за да си почине. Но тази година тя иска нейното семейство да бъде включено в "официалната Коледа" на Уиндзор. Това ще означава, че ще трябва да се осигури допълнително пространство, тъй като все повече и повече хора сядат на масата в Сандрингам.

Снимка 643688

Източник: GettyImages

Там, където роднините на Камила няма да бъдат видени обаче, е на религиозната служба, на която освен кралете, присъстват само принцовете на Уелс с децата си и други високопоставени кралски членове като херцога на Йорк, херцозите на Единбург с техните деца и племенниците на краля като Йожени и Беатрис, Майк Филипс и Зара Тиндал.