На 15 юни крал Чарлз ще отпразнува рождения си ден с обичайния празничен парад, известен като Trooping The Colour. Събитието е едно от най-тържествените в календара на монархията и обичайно се очаква от цялата нация.

Кейт Мидълтън и отсъствието й от Trooping the Color - как отговори принц Уилям

Мистерията около Кейт се задълбочава - колко дълго ще отсъства

Има принцеса, няма принцеса

Затова и интересът към това кой ще участва в него и кои членове на кралското семейство ще се появят на балкона на Бъкингамския дворец е огромен. Миналата седмица стана ясно, че Кейт Мидълтън няма да е там заради заболяването си.

А преди ден източници на списание People потвърдиха, че принц Хари и Меган Маркъл не са получили официална покана за събитието. Те не бяха поканени и през 2023 г., когато беше първият път, в който рожденият ден на крал Чарлз се отбелязва по този начин.

Снимка 629149

Източник: GettyImages

Новината едва ли изненадва някого предвид факта, че отношенията между херцозите на Съсекс и работещите членове на кралското семейство са обтегнати. Хари не беше допуснат да се види с баща си и миналия месец, когато за кратко беше в Лондон.

Двойката последно присъства на Платинения юбилея на Елизабет Втора през 2022 г., когато наблюдава тържествения парад от вътрешна стая в Бъкингамския дворец, запазена за неработещите членове на кралското семейство.

На балкона на двореца по случай Trooping The Colour принц Хари и Меган Маркъл са излизали два пъти - през 2018 г. и 2019 г. А предвид настоящите им отношения с кралското семейство няма изгледи скоро отново да ги видим там.