На 21 ноември британското кралско семейство посрещна на официално посещение в страната президента на Южна Корея и съпругата му. Йун Сок Йол и Ким Кеон Хи бяха приветствани от принц Уилям и Кейт Мидълтън пред хотела им в Лондон.

Кейт Мидълтън и Йун Сок Йол - подробности за посещението на президента на република Корея във Великобритания

Задава се много специален момент за Кейт

Задава се натоварен сезон

След това принцът и принцесата на Уелс ги съпроводиха до Бъкингамския дворец, където корейският президент се срещна с крал Чарлз и Камила. Два топовни салюта - от Грийн Парк и Лондонската кула ознаменуваха пристигането на височайшите гости.

По-любопитен от дневната програма се оказа вечерният банкет отново в Бъкингамския дворец, на който наистина присъстваха доста любопитни гости. Освен корейската делегация начело с Йон Сок Йол, гостите от Корея включваха и к-поп сензацията BlackPink.

Снимка 643066

Източник: GettyImages

Джени, Джисо, Лиза и Розе бяха специално поздравени от крал Чарлз за отдадеността им към зелените каузи и устойчивото развитие. "За съжаление, когато бях в Сеул преди доста години, не съм убеден, че успях да се сдобия с Gangnam Style", пошегува се кралят по повод известният хит от преди няколко години.

Снимка 643067

Източник: GettyImages

Корейският президент пък върна комплимента, като заяви, че в младостта си той и всичките му приятели са били фенове на британската музика, начело с Beatles, Queen и Елтън Джон. На вечерята присъстваха също премиерът на Великобритания Риши Сунак и съпругата му Акшата Мурти.

Снимка 643063

Източник: GettyImages

Табелка с името на всеки гост стоеше на тържествената маса, сервирана със сервиз от XIX век, състоящ се от 4 хил. части. Менюто пък се състоя от поширани яйца, фазан и сладолед от манго, уточняват ВВС.