През последните дни и седмици напрежението между Палестина и Израел ескалира, което за жалост води освен до разрушения в следствие на въздушни атаки, и до жертви.

Джиджи Хадид, баща й Мохамед и признанието му за финансовото състояние на модела

Признанието на Мохамед Хадид за Джиджи

И коментарите, които предизвика

Някои знаменитости използваха известността си, за да изкажат разочарованието си от случващото се в региона. Бела Хадид също го направи, като се включи в протест в Бруклин, който беше в защита на палестинците в Газа. Разбира се, документира всичко в сторита в профила си в Instagram.

Това обаче не се хареса на правителството на Израел, което използва официалния си профил в Twitter, за да нападне Хадид и включването ѝ в протеста.

От написаното става ясно, че управлението на страната определено не одобрява постъпката на модела. Защото знаменитости като нея не трябва да хвърлят евреите в морето. Защото това не трябва да бъде проблем между Израел и Палестина, а проблем за всички хора, пише New York Post.

По принцип включването на Бела Хадид към протеста не е нелогично, защото баща ѝ Мохамед е палестинец, което означава, че този конфликт и случващото се в региона за нея е може би малко по-лично.